Снимка: iStock

Почитателите на модата много добре знаят как се разделят колекциите – имаме за пролет/лято и за есен/зима. Изборът е съвсем целенасочен, тъй като сезоните не само са един след друг, но и предполагат сходно обличане. Пролетта дава тон за по-леките дрехи, ефирни материи и отворени обувки. През лятото всичко това е в своя пик, докато не дойде есента. Тогава преобразяваме гардероба си за по-студеното време, включвайки дълги и топли дрехи, които през зимата стават все по-обемни.

Но при маникюрите е съвсем друга история. Тенденциите тук се сменят доста по-бързо и затова трябва да бъдем много внимателни какво избираме, ако искаме да сме в крак с модата. Социалните мрежи помагат за това бързо текучество на предложения, което понякога дори може по-скоро да ни обърка, отколкото да ни улесни. Затова голяма част от маникюристите започнаха да комбинират месеците в годината, за да създадат по-устойчиви тенденции, от които да избираме.

Колкото и да не ни се вярва, ноември чука на вратата, а с него се приближаваме още по-близо до края на годината. Това е и времето, когато есента е в своя пик, което пък ни кара да мислим малко повече за уют, топлина и дейности на закрито. Емоцията се пренася и върху ноктите ни, където виждаме все по-тъмни и наситени цветове, дълбоко различаващи се от пастелните и ярки нюанси на лятото и пролетта.

Помислете за земни тонове, плашещи дизайни и носталгични акценти. Всичко това ще бъде в центъра на маникюрите за октомври и ноември.

Маникюр за есента – популярни дизайни за октомври и ноември вижте на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase